Katasztrófavédelmi Kutatóintézet

KKI hírek

Szolgálati jel átadása 2023. december 13.

Éppen tíz éve, hogy a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet állományából három kolléga, Karádiné Bús Mária tűzoltó őrnagy, Jóréti Dénesné és Krizsán Attila tűzoltó századosok 2013 november végén letették hivatásos esküjüket.

X. Országos Rendőr- és Tűzoltó nap a Városligetben 2023. május 18.

Három év szünet után idén újra megrendezésre került a hagyományos Rendőr- és Tűzoltónap a Városligetben.

Tűzvizsgálók szakmai napja 2023. május 16.

A tűzvizsgálatot végző állomány éves továbbképzését tartotta meg május 16-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzoltósági Főfelügyelősége. A szakmai napon az aktuális kérdések mellett különböző esetek tapasztalatai is terítékre kerültek.

X. Országos Rendőr- és Tűzoltónap a Városligetben 2023. április 22.

A hagyományokhoz híven az idén is együtt ünnepelte védőszentjét a tűzoltóság és a rendőrség. Szent Flórián és Szent György előtt április 22-én nagyszabású majálissal tisztelegtek a két hivatás képviselői, a Városligetben tartott közös ünneplésre számos programmal várták az érdeklődőket. Kora délután Pintér Sándor belügyminiszter mindkét szervezet bemutatóit megtekintette, a rendőröknek és a tűzoltóknak is megköszönte azt a munkát, amelyet a rendezvény lebonyolítása érdekében végeztek.

Új igazgató a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ élén 2022. május 31.

Ünnepélyes állománygyűlés keretében iktatták be május 30-án a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ új igazgatóját. A tanintézetet június elsejétől az eddigi oktatási igazgatóhelyettes, Müller Róbert tűzoltó ezredes vezeti.

Köszöntő a Tűzoltónap alkalmából 2022. május 03.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának köszöntője a Tűzoltónap alkalmából.

Laborgyakorlat a Katasztrófavédelmi Intézet 2. évfolyamos hallgatói számára 2021. november 19.

A Katasztrófavédelmi Kutatóintézet 2021. november 11-én laboratóriumi gyakorlatot szervezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói részére.

Új mintavételi rendszer fejlesztés a KML szolgálatok részére 2021. szeptember 20.

A Katasztrófavédelmi Kutatóintézet megkezdte a KEHOP 1.6.0-15-2016-00010 számú Központi Laboratórium fejlesztés című támogatási program keretében fejlesztett mintavételi felszerelés kiosztását a területi szervek KML egységei számára.

Köszöntő a Tűzoltónap alkalmából 2021. május 04.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának köszöntője a Tűzoltónap alkalmából.

Elismerés átadása Jóréti Dénesné tűzoltó százados, vizsgálatvezető részére 2021. február 02.

Főigazgatói ajándéktárgy jutalomban részesült 60. születésnapja alkalmából Jóréti Dénesné tűzoltó százados asszony a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet munkatársa.

Elismerések a Tűzoltóság Napja alkalmából 2020. május 05.

Május negyedike Szent Flórián, a tüzes mesterségek, így a tűzoltók és a kéményseprők védőszentjének napja. Ebből az alkalomból évről-évre elismerést, előléptetést, ajándéktárgyat vehetnek át a katasztrófavédelem arra érdemes tagjain kívül mindazon civilek, önkéntesek is, akik tevékenységükkel támogatják a szervezet munkáját.

Köszöntő a Tűzoltónap alkalmából 2020. május 04.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának köszöntője a Tűzoltónap alkalmából.