Hírek aloldal fejlécképe

KKI hírek

Köszöntő a Tűzoltónap alkalmából 2021. május 04.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának köszöntője a Tűzoltónap alkalmából.

Elismerés átadása Jóréti Dénesné tűzoltó százados, vizsgálatvezető részére 2021. február 02.

Főigazgatói ajándéktárgy jutalomban részesült 60. születésnapja alkalmából Jóréti Dénesné tűzoltó százados asszony a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet munkatársa.

Elismerések a Tűzoltóság Napja alkalmából 2020. május 05.

Május negyedike Szent Flórián, a tüzes mesterségek, így a tűzoltók és a kéményseprők védőszentjének napja. Ebből az alkalomból évről-évre elismerést, előléptetést, ajándéktárgyat vehetnek át a katasztrófavédelem arra érdemes tagjain kívül mindazon civilek, önkéntesek is, akik tevékenységükkel támogatják a szervezet munkáját.

Köszöntő a Tűzoltónap alkalmából 2020. május 04.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának köszöntője a Tűzoltónap alkalmából.

Belügyminiszteri díszparancs a rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából 2020. április 25.

Magyarország miniszterelnök-helyettese, dr. Pintér Sándor belügyminiszter a rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából díszparancsban szól a teljes – rendvédelem területén szolgálatot és közfeladatot ellátó – személyi állományhoz.

Katasztrófavédelmi Mobil Laborok országos döntő 2019. október 14.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Nukleárisbaleset-elhárítási Osztály 2019. október 1-én és 2-án Hajdúszoboszlón rendezte meg a Katasztrófavédelmi Mobil Laborok országos döntőjét. A döntőbe jutás feltétele az elődöntőkben való sikeres szereplés volt, amelyek megrendezése regionálisan történt.

IX. Országos Rendőr- és Tűzoltó nap a Városligetben 2019. április 30.

A KKI is részt vett a 2019. április 27-én megrendezett városligeti IX. Országos Rendőr- és Tűzoltó napon. A Szent Flórián és Szent György napi közös rendezvény alkalmából a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet közös kiállítótérben mutatkozott be az érdeklődő közönségnek.

Laboratóriumi gyakorlat a Kutatóintézetnél 2019. március 05.

2019 februárjában, immár hatodik alkalommal szervezett a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet az első évfolyamos Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói számára laboratóriumi gyakorlatot.

Képzéssorozattal a vízanalitikai eszközök hatékony használatáért 2018. május 23.

Három hónap alatt összesen hét alkalommal egy-egynapos felkészítésen vesznek részt a fővárosi és megyei katasztrófavédelmi mobil laborok munkatársai, hogy készségszinten tudják használni a nemrégiben beszerzett vízanalitikai és vízmintavételi készleteket. Május huszonkettedikén a Komárom-Esztergom, a Fejér és a Győr-Moson-Sopron megyei igazgatóság mobil laborjának legénysége vett részt a képzésen.