Intézetünk is részt vett a Városligetben megrendezett rendőr-tűzoltó napon

2024. április 30. 17:39

Idén április 27-én került sor a közös rendőr-tűzoltó majális megrendezésére a Városligetben. A Katasztrófavédelmi Kutatóintézet a Katasztrófavédelmi Oktatási Központtal és a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közös sátorban tartotta bemutatkozó kiállítását.

Az Intézet tevékenységét fényképek, illetve a vizsgált tűzoltó anyagok, tűzoltó-technikai termékek és szakfelszerelések megtekintésével ismerhették meg az érdeklődők. Külön rész foglalkozott az Intézet analitikai vizsgálati területével, ahol a tűzvizsgálati egységcsomag és különböző mintavételi eszközök bemutatása történt. 

A rendezvényre látogató érdeklődőknek - nemcsak a gyerekeknek - nagyon tetszett, hogy a kiállított tűzoltó készülékeket, tűzoltó eszközöket, köteleket, sugárcsöveket akár kézbe is vehették.

Nagy sikert aratott a „gyereksarok”, ahol a buborékfújás mellett különböző tűzoltós témájú színezők, és rejtvények várták a kicsiket. 

A legkedveltebb felszerelésünk az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is a laboratóriumi habgenerátor és a vele képzett tengernyi hab volt, amelyben a kicsik és nagyobbak is felszabadultan „habfürdőztek”. 

Fotó: Molnár Máté KOK és Szabó Attila KKI