X. Országos Rendőr- és Tűzoltó nap a Városligetben

2023. május 18. 14:01

Három év szünet után idén újra megrendezésre került a hagyományos Rendőr- és Tűzoltónap a Városligetben.

A 2023. április 22-én tartott közös rendezvény alkalmából a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet közös kiállítótérben mutatkozott be az érdeklődő közönségnek.

A rendezvénysátor alatt felsorakoztatott képeken és felszerelési tárgyakon keresztül tekinthettek be a látogatók az intézetünk tevékenységébe. Megismerkedhettek különleges tűzoltó készülékkel és tűzoltó anyagokkal. Képet kaphattak a tűzvizsgálati eljárások folyamatáról és az Intézet támogató munkájáról. 

Sokan érdeklődtek a különböző tűzoltó anyagok alkalmazásának lehetőségéről, és az oltási folyamatok mechanizmusáról, a háztartási környezetben való használati lehetőségekről. 

A kisebbek örömmel színezték ki a tűzoltó témájú rajzokat, a nagyobbak kipróbálhatták erejüket a kézi nyomásfokozó berendezés segítségével, amellyel egy tűzoltó nyomótömlőt tudtak vízzel feltölteni. 

Mind a szülők mind a gyerekek egyaránt élvezték a buborékfújást a különböző színű tűzoltó habképző anyagok oldatából, a habgenerátor által képzett könnyűhab pedig „habfürdőzésre” csábította őket. Ez utóbbi program aratta a legnagyobb sikert a KKI bemutatóján. 

A jó hangulat fenntartásához a Katasztrófavédelmi Központi Zenekarának műsora is hozzájárult.