Tűzvizsgálók szakmai napja

2023. május 16. 13:52

A tűzvizsgálatot végző állomány éves továbbképzését tartotta meg május 16-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzoltósági Főfelügyelősége. A szakmai napon az aktuális kérdések mellett különböző esetek tapasztalatai is terítékre kerültek.

Az online továbbképzést Fülep Zoltán tű. ezredes, országos tűzoltósági főfelügyelő nyitotta meg. A bevezetőt követően Fentor László tű. alezredes a tűzvizsgálat aktuális kérdéseiről beszélt, majd egy napjainkban különösen fontos témát jártak körül az előadók: a lítiumos akkumulátorok tüzeiről, azok megelőzési lehetőségeiről valamint a védekezés módjairól Kiss János tű. százados, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főeladója és Nagy Péter tű. őrnagy, a BM OKF tűzoltósági főosztályának munkatársa tartott tájékoztatót.

A továbbképzés második felében tűzvizsgálati tapasztalatok bemutatására került sor.

Györgyfi Sándor tű. alezredes, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa egy üzemanyagtöltő állomáson keletkezett robbanás vizsgálatát mutatta be, majd Kovács Krisztián tű. alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője egy raktártűz vizsgálatát, illetve az azt követő eljárásokat ismertette.

A továbbképzés Fülep Zoltán tű. ezredes zárszavával ért véget, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy mennyire fontos a tapasztalatok közös értékelése és a tűzvizsgálók munkája.

Fotó: Fentor László