Elismerések a Tűzoltóság Napja alkalmából

2020. május 05. 10:48

Május negyedike Szent Flórián, a tüzes mesterségek, így a tűzoltók és a kéményseprők védőszentjének napja. Ebből az alkalomból évről-évre elismerést, előléptetést, ajándéktárgyat vehetnek át a katasztrófavédelem arra érdemes tagjain kívül mindazon civilek, önkéntesek is, akik tevékenységükkel támogatják a szervezet munkáját.

2020-ban a járvány miatt ugyan elmaradt a hagyományos állománygyűlés, azonban a miniszteri, főigazgatói elismeréseket eljuttatják az érintetteknek. A belügyminiszter még április végén adott ki díszparancsot a közelgő tűzoltónap alkalmából. Ebben Pintér Sándor úgy fogalmazott: „Az Önök elhivatott, nagy szakmai alázattal és tisztességgel, az esküjükben foglaltaknak megfelelően, kiemelkedő színvonalon ellátott, a közrend és a közbiztonság kiegyensúlyozottságának megőrzése, a nemzetgazdaság stabilitásának biztosítása érdekében, Magyarország szolgálatában végzett munkája elismerést érdemel… Magyarország büszke Önökre! ...a hivatásos tűzoltóság megalakulásának 150. évfordulójának évében szolgálatuk teljesítése példaként szolgáljon a jövő rendvédelmi nemzedéke számára!”

Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, beosztásában hosszú időn át végzett, kiemelkedő munkája elismeréseként, a Tűzoltóság Napja alkalmából pénzjutalomban részesítette:

Halácsy Sándor tűzoltó alezredest, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Tanulmányi Osztály vezetőjét.

Dr. Papp Antal Zoltán tű. ezredes, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ igazgatója, az Oktatási Központ állományában végzett kiemelkedő munkája elismeréseként, a Tűzoltóság Napja alkalmából vezetői jutalomban részesítette:

Dóra László tű. alezredes urat,

Babos Krisztina ra. asszonyt,

Erdős András ra. urat,

Gera-Almádi Viktória ra. asszonyt,

Prekly Judit ra. asszonyt,

Zsiros Nóra ra. asszonyt.

Valamennyi elismerésben részesültnek gratulálunk!