Közös Rendőr-Tűzoltó nap a Városligetben

2018. május 14. 13:48

A KKI idén ötödik alkalommal vett részt a 2018. április 21-én megrendezett városligeti Rendőr és Tűzoltó napon. A Szent Flórián és Szent György napi közös rendezvény alkalmából a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet közös kiállítótérben mutatkozott be az érdeklődő közönségnek.

Az időjárás kegyes volt mind a kiállítókhoz, mind az érdeklődőkhöz, ragyogó tavaszi napsütés volt.

Annak ellenére, hogy munka- és iskolai tanítási nap volt, igen sok látogató kereste fel a bemutatóinkat, amelyek között speciális tűzoltó eszköz gyűjteményünket és a tűzvizsgálati mintavétel kellékeit is meg lehetett tekinteni.

A gyerekek gyakorolhatták a buborékfújást tűzoltó habból és kipróbálhatták erejüket a tömlő nyomáspróbázó modellen. A felnőttek körében általános érdeklődésre tartott számot a különböző oltókészülékek és a tűzoltó habképző anyagok alkalmazása, használata, környezeti hatásuk és működésük.

A legnagyobb sikert azonban idén is a könnyűhab-generátorral fejlesztett tűzoltó-habfürdő aratta, amelyet a kicsik a délutáni napsütésben maradéktalanul ki is élveztek.