Hírek

Laboratóriumi gyakorlat a Kutatóintézetnél
2019. március 05. 09:42

2019 februárjában, immár hatodik alkalommal szervezett a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet az első évfolyamos Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói számára laboratóriumi gyakorlatot.

KKI
2018. december 18. 14:01

KKI

Képzéssorozattal a vízanalitikai eszközök hatékony használatáért
2018. május 23. 15:24

Három hónap alatt összesen hét alkalommal egy-egynapos felkészítésen vesznek részt a fővárosi és megyei katasztrófavédelmi mobil laborok munkatársai, hogy készségszinten tudják használni a nemrégiben beszerzett vízanalitikai és vízmintavételi készleteket. Május huszonkettedikén a Komárom-Esztergom, a Fejér és a Győr-Moson-Sopron megyei igazgatóság mobil laborjának legénysége vett részt a képzésen.

Közös Rendőr-Tűzoltó nap a Városligetben
2018. május 14. 13:48

A KKI idén ötödik alkalommal vett részt a 2018. április 21-én megrendezett városligeti Rendőr és Tűzoltó napon. A Szent Flórián és Szent György napi közös rendezvény alkalmából a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet közös kiállítótérben mutatkozott be az érdeklődő közönségnek.

Részvétel az akkreditálási konferencián
2017. november 14. 11:33

A Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) az Akkreditált Szervezetek Klaszterével (ASZEK) együttműködve 2017. október 25–én konferenciát szervezett "Akkreditálás – használjunk közös nyelvet! elektronikus ügyintézés, metrológia"címmel.

Központi labor fejlesztése
2017. október 19. 08:54

A katasztrófavédelmi szervezet a mentést, illetve kárelhárítást célzó beavatkozásokon túl tűzmegelőzési és hatósági feladatokat is ellát. A szervezeten belül számos szakterület működik, ezek korszerű, hatékony és megbízható műszaki eszközökkel történő ellátása nélkülözhetetlen a feladatok magas színvonalon való elvégzéséhez.

Középpontban a tűzoltókészülékek karbantartása és felülvizsgálata
2017. október 19. 08:44

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon október 16-án megtartott tűzvédelmi szakértői továbbképzésen a tűzvédelmi műszaki irányelvekről, a jogszabályi előírások változásairól, a piacfelügyeleti eljárások tapasztalatairól, továbbá szakmai gyakorlati tapasztalatokról kaptak tájékoztatást a jelenlévők.

KKI tanulmányút Vilnius
2017. május 11. 07:33

Az ERASMUS+ nyelvi program keretében a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ szervezésében a KKI vezetője a KOK delegáció tagjaként 3 napos tanulmányúton vett részt a litván fővárosban, Vilniusban működő társintézményeknél.