Hírek

Lezárult a fejlesztés a Katasztrófavédelmi Kutatóintézetben
2019. július 01. 09:33

Három év alatt háromszázhetven millió forintos fejlesztéssel megújult, kibővült és modern felszerelésekkel gazdagodott a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet központi laboratóriuma. A fejlesztés keretében felújították, átalakították az intézet laboratóriumi helyiségeit, számos eszközt, egyebek mellett mintavételi kellékeket, mérőműszereket, analitikai berendezéseket és a helyszíni gyakorlatok lebonyolítását elősegítő szállítójárművet is beszereztek. A projekt záró rendezvényét június huszonnyolcadikán tartották.

IX. Országos Rendőr- és Tűzoltó nap a Városligetben
2019. április 30. 10:53

A KKI is részt vett a 2019. április 27-én megrendezett városligeti IX. Országos Rendőr- és Tűzoltó napon. A Szent Flórián és Szent György napi közös rendezvény alkalmából a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet közös kiállítótérben mutatkozott be az érdeklődő közönségnek.

Laboratóriumi gyakorlat a Kutatóintézetnél
2019. március 05. 09:42

2019 februárjában, immár hatodik alkalommal szervezett a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet az első évfolyamos Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói számára laboratóriumi gyakorlatot.

KKI
2018. december 18. 14:01

KKI

Képzéssorozattal a vízanalitikai eszközök hatékony használatáért
2018. május 23. 15:24

Három hónap alatt összesen hét alkalommal egy-egynapos felkészítésen vesznek részt a fővárosi és megyei katasztrófavédelmi mobil laborok munkatársai, hogy készségszinten tudják használni a nemrégiben beszerzett vízanalitikai és vízmintavételi készleteket. Május huszonkettedikén a Komárom-Esztergom, a Fejér és a Győr-Moson-Sopron megyei igazgatóság mobil laborjának legénysége vett részt a képzésen.

Közös Rendőr-Tűzoltó nap a Városligetben
2018. május 14. 13:48

A KKI idén ötödik alkalommal vett részt a 2018. április 21-én megrendezett városligeti Rendőr és Tűzoltó napon. A Szent Flórián és Szent György napi közös rendezvény alkalmából a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet közös kiállítótérben mutatkozott be az érdeklődő közönségnek.

Részvétel az akkreditálási konferencián
2017. november 14. 11:33

A Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) az Akkreditált Szervezetek Klaszterével (ASZEK) együttműködve 2017. október 25–én konferenciát szervezett "Akkreditálás – használjunk közös nyelvet! elektronikus ügyintézés, metrológia"címmel.

Központi labor fejlesztése
2017. október 19. 08:54

A katasztrófavédelmi szervezet a mentést, illetve kárelhárítást célzó beavatkozásokon túl tűzmegelőzési és hatósági feladatokat is ellát. A szervezeten belül számos szakterület működik, ezek korszerű, hatékony és megbízható műszaki eszközökkel történő ellátása nélkülözhetetlen a feladatok magas színvonalon való elvégzéséhez.