Hírek

Részvétel az akkreditálási konferencián
2016. december 20. 14:45
A Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) az Akkreditált Szervezetek Klaszterével (ASZEK) együttműködve 2016. november 29–én konferenciát szervezett, melynek célja az új nemzeti akkreditálási rendszer működésének és eredményeinek áttekintése volt.

A KKI képviseletében Jóréti Dénesné minőségirányítási vezető vett részt az eseményen.

A mintegy 200 fős hallgatóság előtt elsőként Marczinkó Zoltán István, a NGM kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára ismertette az akkreditációs szervezet-rendszer átalakításának okait, eredményeit és a még hátralévő feladatokat.

Devecz Miklós, a NAH főigazgatója részletesen beszámolt a NAH EA-MLA aláírási státusza megszerzésének folyamatáról, kiemelve az eltelt időszak fejlesztési eredményeit. Beszélt a NAH további fejlesztési terveiről, az e-akkreditáció lehetőségéről.

Az Akkreditálási Tanács képviseletében Dr. Ágoston Csaba, az ASZEK elnöke az akkreditálással érintettek érdekképviseletének fontosságáról, illetve szervezeti formáiról tartott ismertetőt.

Ezt követően a konferencia résztvevőinek lehetősége volt kérdéseket feltenni az előadóknak.

A konferencia résztvevői a szünetet követően három szekcióban vitatták meg az új nemzeti akkreditálási rendszer működésének tapasztalatait, megfogalmazva észrevételeiket és javaslataikat az eljárásrendeket meghatározó NAR-ok felülvizsgálatával, az akkreditáló minősítők és szakértők felkészültségével és képzésével, és a NAH működésének átláthatóságával kapcsolatban.

A fenti témákban összegyűlt javaslatok segíthetik a NAH munkáját, illetve támpontot adhatnak a további fejlesztések irányát illetően.

 

 

Jóréti Dénesné

KKI MIR vezető

 

Fotó forrása a NAH honlapja.

Vissza

 

Kapcsolódó információk: